• Kine Kruge

Jeg forstår at de som allerede hadde bestilt fotografering, om du er gravid nå, eller kanskje den lille gutten eller jenta deres har kommet nå for ikke så lenge siden, og dere så veldig gjerne ønsker fotografering tenker... Hva nå, er det noen mulighet for å få til fotografering nå eller litt frem i tid..?!


Studioet er som dere vet stengt etter myndighetene sine anbefalinger, men i dag har det kommet frem at virksomheter som er stengt pga. smittevern kan åpnes igjen 27 april hvis de oppfyller krav om smitteverntiltak. Det vil nok komme mer informasjon hva som gjelder spesifikt for meg som fotograf forhåpentligvis om ikke så lenge.

Det blir spennende å se hvordan det blir i forhold til åpning av studio igjen, men hvis det enda vil være preget av strenge krav. Uansett hvordan det blir vil jeg gjøre det ytterste for å finne en løsning slik at dere sitter igjen med nydelige bilder som kommer til å bety mye nå, og enda mer i fremtiden...


Familiefotografering med eldre barn og konfirmasjonsbilder kan man bare utsette til ting har roet seg. Men jeg tar gjerne imot bookinger nå, og så kan den aktuelle datoen avtales nærmere.


Men med når man har et ønske om å ta gravidbilder som foretrekkes å bli tatt rundt 7-8 måned, kan disse gjøres ute nå med zoom objektiv og selvfølgelig alle hensyn som kan tas i forhold til den situasjonen vi er i nå.

Fotografering av gravide kan man f. eks gjøre utendørs som bildet under tatt ved Mjøsa. Vannet er lavt om dagen og kjempe fint å ta f. eks bilder i vannkanten der...

Kjempe fint å ta gravidbilder i skogenNår det gjelder nyfødtbilder foretrekkes disse til vanlig å bli tatt innen den lille babyen har fylt 14 dager ung, og kan det bli mer utfordrende. Dette gjelder ihverfall hvis man ønsker bilder tatt i studio, og i kurv ol. som krever en del berøring ol. fra meg.


Men i disse tider kan man også prøve å se på muligheter, og ikke kun begrensninger.

Nå begynner det å bli varmere i været, og man kan også ta kjempe fine nyfødtbilder ute. Det gjelder å kle på den lille i ull og tykke klær etter hvordan vær og temperatur er, og ett. ha tepper rundt han eller henne.

Fotografering av nyfødt i skogen

Nyfødtfotografering nede i vannkanten ved Mjøsa

Nyfødtfotografering av hele familien på Stenberg


Hvis den lille babyen har blitt eldre enn 14 dager ung, kan han eller hun være mer våken, og mer aktiv med armer og bein. De typiske nyfødtrekkene kan begynne å forsvinne, men de nydelige bildene og minnene som blir av dem forsvinner ikke selv om byen blir eldre.


Jeg fotograferer også i lifestyle stil, som innebærer at jeg kan komme hjem til dere og tar bilder av hva som skjer når jeg er hos dere. Det kan være flere årsaker til at bildene ikke blir tatt innen disse 14 dagene. Man hadde kanskje ikke planlagt å ta bilder, fødselen ble tøffere enn antatt, og diverse utfordringer under og etter sykehusoppholdet, og nå da Convid 19. Men ikke la det stoppe dere for å forevige denne fine tiden, enda så rar og spesiell den er pga. av det vi står i nå.


Hele den fine familien samlet

I mors trygge armer

I fars trygge armer


Bare å ta kontakt for en uforpliktende prat hvis dere har noen spørsmål og/eller ørner å bestille fotografering.


Ellers håper jeg alle får en fin Påske, selv om den blir litt annerledes enn det vi er vandt med...
360 visninger0 kommentarer
  • Kine Kruge

Oppdatert: 18. april 2020


Tenk å ha bilde av sitte første møte med barnet sitt.


De aller fleste har med seg fotograf til å forevige bryllupsdagen, men jeg må si at det er en enda større begivenhet det å få barn. Mor husker sjelden så mye av fødsel, og får mulighet til å gjenoppleve mirakelet uten smerter. Partner slipper å være ansvarlig for å dokumentere minnene, og barnet får noen fantastiske bilder å se på når hun eller han vokser opp.


I høst fulgte jeg en fantastisk familie både gjennom gravidbilder i studio, fødsel på sykehuset, og nyfødtbilder hjemme hos de i etterkant.


Se så flott denne dama var som gravid, jeg synes det er fantastisk nydelig og fine minner og ha av den fine ventetiden.


Når jeg skal følge med på en fødsel møtes vi på forhånd, og har dialog om hvordan dere ønsker min rolle skal være. Jeg kan enten være en støttende person, som kan være behjelpelig med å ordne og hente ting, eller jeg kan fungere som "flue på veggen", og kun fokusere på å fotografere det som skjer. Vi signerer også en kontrakt på forhånd.


I utgangspunktet tar jeg bilder av alt som skjer i forkant, under og etter fødselen, men vi kommer også til å avtale på forhånd hva dere ønsker at jeg skal fokusere mest på.


Det kan være at dere ønsker jeg tar bilder av absolutt alt som skjer under hele prosessen, selve fødselen som er viktigst å få dokumentert, eller samholdet mellom dere som par.


I etterkant kommer man tilbake på kontoret mitt og får se alle bildene i et slideshow med musikk. Dette får man også tilsendt på link på mailen i etterkant, sammen med alle de digitale filene i både høy og lav oppløsning.


Bildene blir redigert hovedsakelig i svart/hvitt, da jeg synes det passer best til denne type bilder. Men jeg kan også redigere utvalgte bilder i farge, det blir vi enige om.

Jeg føler svart/hvite bilder er veldig fint på dokumentariske bilder, og det er med å fremheve følelser på en annen måte. I svart/hvitt blir også bildene noe mer dempet og litt mer forsiktig fremstilt, når det gjelder store mengder med blod ol. synes jeg personlig.


Hvis ønskelig kan jeg lage to slideshow, ett med alle bildene, og ett hvor jeg tatt ut de bildene hvor man ser "alt", slik at man muligens er konfetabel med å vise de frem til flere.


Her er versjon to av slideshowet, hvor en del av bildene er fjernet etter ønske fra foreldre.Når jeg spurte om hun hadde vist frem slideshowene til noen etter fødselen,

fikk jeg til svar:

Ja har vist de til endel, og alle synes det er så proffe, fantastiske bilder som fanger alle sider ved en fødsel. Jeg ser på bildene hver eneste uke selv og er såå glad for at jeg valgte å ha deg med på fødselen

Priser:

Fødsel 22000,- Dere gir beskjed så fort du begynner å kjenne at noe er på gang, og så  kommer jeg å møter dere på  sykehuset hvis ikke noe annet er avtalt. Ofte er det vanlig å komme når  fødselen er godt igang og er i aktiv fødsel ( ca 5-6  cm åpning ). Jeg står i beredskap 14 dager før og etter termin, har på telefonen død et rundt og er klare for å avslutte det jeg driver med og reise så fort jeg kan til sykehuset for å møte dere.

Fødsel: 12000,- For de som ikke har så mye penger, og som er villige til å dele store deler av fødselen  har jeg en billigere pakke til 12.000,- ( da drar jeg også 1 time etter fødsel ). Jeg har telefonen på men jeg står fritt til å si nei og være bortreist om jeg ønsker det.

Barseltiden på sykehuset 4000,- Tiden etter babyen er født, veiing og måling av babyen, blir i ca 3  timer etter babyen er født.. Jeg tar også gjerne bilder av første møtet med søsken. Dette kan skje rett  etter fødsel eller dagen etter hvis det ikke går samme dag.

Velger dere ikke å ha meg med på fødselen, eller jeg av en eller annen grunn blir forhindret til å komme  frem i tide til å fotografere fødselen, kan jeg komme å ta bilder av dere mens dere er på barsel på  sykehuset, og da gjelder de vanlige prisene for fotografering.


Keisersnitt 10.000,- Hvis dere ønsker, og det er praktisk gjennomførbart, kommer jeg hjem til dere ca.  1 time før dere reiser til sykehuset og dokumenterer at dere gjør dere klare til å reise.

Akutt keisersnitt får man ikke fotografere, mens om man ønsker fotografering inne fra operasjonsstua  må man søke om dette på forhånd. Man har ingen garantier om man får tillatelse før selve dagen, pga.  det er strengt pga. hygiene og det er opp til hver enkelt lege.

Uansett følger jeg etter far eller ledsager etter fødselen, mens mor er på overvåkning. I prisen inkluderer  det 1 time fotografering med alle. Noen ganger gjør man det samme dag, andre ganger venter man til  dagen etter.

Alle de beste bildene redigerte høyoppløselige bilder med bruksrettigheter, og klare til print. Dere får  alle bildene i svart/hvitt bilder, men også mulig noen i farger.

Hjemmefødsel 10.000,-  Alle de beste bildene redigerte høyoppløselige bilder med bruksrettigheter,  og klare til print. Dere får alle bildene i svart/hvitt bilder, men også mulig noen i farger. Ønsker man å føde hjemme, så må man betale for det. På bakgrunn av dette ønsker jeg å gi avslag i  prisen på hjemmefødsler.

Hjemmefotografering i trygge og rolige omgivelser, men fokus på nærhet og kos.
443 visninger0 kommentarer

Når barnet er ferdig med nyfødtfasen er det en del ting som endrer seg veldig fort,

og det kan være en fin tid å dokumentere med bilder slik at man ikke glemmer alle de fine detaljene. Babyfotografering når barnet er mellom 1-11 måneder gammel.


Alle barn utvikler seg ulikt og i sitt eget tempo, og man må avvente og planlegge fotograferingen etter hva slags type bilder man ønsker å forevige.


Av ulike årsaker kan det være at man ikke får anledning eller rett og slett orker å ta nyfødtfotografeirng, og da kan det være fint å vite at det er ikke for sent og fotografere babyen når han eller hun blir eldre en nyfødtstadiet.


Hos meg kan vi fotografere barnet mellom 1-3 mnd, men da vil jeg anbefale lifestyle fotografering hjemme hos dere. Da har barnet mistet noen av de klassiske nyfødt trekkene, og barnet er oftes ikke så myk og bevegelig i kroppen. De begynner nå også å bli mer våkne, og aktive med armer og bein. Men vi kan likevel få fantastisk fine bilder!


Når barnet er mellom 3-5 mnd, kan man ta bilder av de mens de ligger på magen/

ryggen. Det er mindre muligheter for å få til sovebilder, da de har blitt mer aktive med armer og bein. Uansett våken eller sovende baby, blir det veldig fint å fotografere de liggende i en kurv eller på sengen. Er de våkne kan det være fint å ta med en personlig liten leke, eller bamse som de kan leke med og da på den maten "samle" armene noe.


Rundt 7-8 mnd klarer de aller fleste og sitte selvstendig, og det er også en kjempe fin alder å forevige.


Fotograferingen av familie og barn kan foregå både ute, hjemme hos dere og eller i studioet mitt på Mustad Næringspark. Det er opp til dere hva slags stil dere ønsker på bildene. Jeg tar gjerne bilder både av familien samlet, mor med barn, far med barn, søsken og selvfølgelig også mange av barnet alene. Hvis det er ønskelig kan dere veldig gjerne invitere med besteforeldre og oldeforeldre til fotograferingen, jeg tar ikke noe ekstra betalt for det.


Fotograferingen tar ca 1 -1 1/2 time og det er anledning til flere skift. Men som oftes er det det første skiftet, som blir på under hele fotograferingen.


Det kan være lurt å velge et tidspunkt på dagen da barnet er mest opplagt, og unngå sovetider! Informer meg om sovetider og ellers ting vi bør ta hensyn til, og så legger jeg til rette så best jeg kan.


Man får ofte de største smilene i starten, så jeg begynner som oftes med de alene først.

da ønsker jeg at dere som foreldre og søsken sitter på huk rett bak meg, og gjerne gjør litt ablegøyer. Er det noen av dere som står lenger til siden, kommer babyen oftes til å se i deres retning av erfaring. Ellers under fotograferingen ønsker jeg å fange glede og kjærlighet, og ønsker dere skal være opptatt av hverandre og ikke av å smile stivt inn i kameraet.


Når dere har valgt alder dere øsnker og forevige, kommer vi til spørsmålet om hvor dere øsnker fotograferingen skal foregå.


Hjemme hos dere eller på en plass som betyr mye for dere:

Jeg kommer gjerne hjem til dere, eller møter dere et sted som betyr mye for dere som feks. hjemme hos besteforeldrene, oldeforeldre ol.


Utefotografering:

Hvis vær og temperatur tillater det kan vi ta bilder ute året rundt.

Blir det for kaldt og dårlig vær, ser vi an om det er mulig å avvente til senere på dagen eller så endrer vi dag uten noen ekstra kostnad. Vi masse ull lag på lag, kan vi ta bilder ute på vinteren og høsten. Men da blir ofte fotograferingen litt kortere og mer effektiv alt ut i fra vær, temperatur og alder på barnet.

På vår og sommer er det veldig fint å ta bilder liggende/sittende i f.eks en blomstereng, i skogen, enten i en kurv eller rett på bakken.

Studiofotografering:

I studio kan vi både ta familiebilder med større bakgrunner, babyen alene enkelt sittende eller liggende på gulvet, eller sittende på en kurv ol, og i lifestyl-avdelingen min med seng.
Hvor ville du valgt å ha fotografering?

326 visninger0 kommentarer