top of page

Familiefotografering

Målet er å det å fange stemningsfulle, følelsesmessige og betydningsfulle øyeblikk,som knytter oss sammen og gjør oss helt perfekte - akkurat sånn som vi er."

fotograf gjøvik familiefotografering

Jeg tilbyr familiefotografering hjemme hos dere, ute eller i studio i forbindelse med Mustad Næringspark.

 Jeg oppfordrer både foreldre, evt. søsken å være med på noen av bildene. Besteforeldre og oldeforeldre, og dyr er  også  velkomne til å bli med hvis dere ønsker det. 

Under en hjemmefotografering kommer jeg hjem til dere, og huset og hagen blir de naturlige og personlige  kulissene på bildene. 

 Ved at jeg kommer hjem til dere slipper dere å pakke for å dra ut, da dere har alt dere trenger hjemme. 

 

 Jeg foreviger alt som skjer når jeg er hjemme hos dere. Dette innebærer at jeg plasserer dere der det er bra med lys fra vinduene og dere er opptatt av hverandre og barna. 

 Dette kan foregå i stua, kjøkkenet eller på rommet til barna. Dere gjør eller leker noe som dere  pleier  slik at vi får  foreviget det med bilder. Er det god temperatur ute, kan vi også ta bilder i hagen eller i nærområdet.  

 Jeg tar både bilder både tett ved, men også på avstand for å få med litt av hjemmet deres, og hvordan dere lever  nå. Dere bestemmer selv om vi skal flytte unna ting, eller om jeg skal ta bilder så nært som overhode mulig.

Hvis været tillater det, tar jeg veldig gjerne bildene ute året rundt. Samme prinsippet som på de andre,  fokus på  nærhet, kjærlighet og beundring. Men til i tillegg har vi enda større plass å boltre oss på, løpe rundt, utforske,  leke og  kose. Jeg kan også her ta med ulike krakker, kasser, tepper osv. som barna kan stå bak eller sitte på. 

Ellers har jeg en del ulike "leker", som får frem de fine, naturlige og autentiske øyeblikkene.

 

Vi kan fotografere ute på et sted som betyr mye for dere, eller jeg kan komme med forslag til steder hvor jeg vet det er fint å fotografere =)

 

I studio blir bildene naturlige noe mer oppstilt, men oppfordrer til å ta bilder både med fotobakgrunn og mer  livsstilsbilder på dobbeltseng hvor man har fokus på hverandre, nærhet, og beundring enn kun de mer "oppstilte og  smilebildene rett i kamera" bildene. 

 

Det går også an å kombinere her noen av bildene i en mer Fine Art stil, hvor man da oppfordrer til veldig  instruerte  og oppstilte bilder, og fange følelsene i bildet på en annen måte. Spesielt når barna er fire år og oppover  forsøker jeg på  slike type bilder, hvis det er rom og ønsker for det.

 

Babyer kan enten bli holdt, eller bli fotografert liggende, og sittende på sengen, rett på gulvet eller i kurv ol. 

Ved ettårsfotograferinger har barna lært seg å stå, og sitte mer stødig selv.

Så da kan vi ta frem ulike krakker, kasser, kofferter ol, som de kan stå ved, eller sitte på, ta bilder sammen med  foreldre,  og evt. søsken før vi evt. avslutter med cakesmash, eller donutstårn.

 

Cakesmash, eller donutstårn innebærer at barnet får lov til å spise og grise med kake. Dette gir veldig fine  og  morsomme bilder. Kake kan bestilles etter ønske gjennom min samarbeidspartner, og kommer i tillegg til  fotografavgiften. 

 

  

 

 

Hva med å samle hele storfamilien til fotografering. Flere familiegrupper booker fotografering sammen, jeg  fotograferer alle samlet, hver av familiene. Jeg kan fotografere barna i lek, hver for seg, kanskje sittende på et  bestefarfang? Her møtes vi enten ute et sted som betyr mye for dere, eller kanskje jeg kommer hjem til gården eller  huset til noen av besteforeldrene og fotograferer der. Hadde det ikke også vært koselig å hatt et bilde av bestemor og bestefar sammen? 

bottom of page