top of page

 Familiefotografering med nyfødt 

 Dere har fått et barn og lever i deres

egen lille boble og lykkerus. 

 Den første tiden går så alt for fort.

Plutselig har de små endret og utviklet seg. 

 La meg hjelpe dere med å ta vare på minnene om hvordan han eller hun faktisk så ut de  første dagene i livet sitt.

 

Den ubeskrivelige kjærligheten, gleden, forundringene og stoltheten dere føler for den lille. 

 Dere bør bestille familiefotografering med nyfødt allerede når du er gravid. Dette for at jeg kan  reservere tid til dere i kalenderen min både før og etter termin. 

 

 Kanskje vurderer dere også gravidfotografering. Da bør dere ta kontakt i god tid for å få informasjon og rekke å ta  bildene før barnet blir født. 

 Fotograferingen bør skje innen barnet har fylt 12 dager. Når barnet er 6-8 dager ung er det en fin alder å  ta  bilder. Fordi barna sover tyngre og er mer rolig i armer og bein i starten. Da er det enklere å få fine bilder når barnet sover, og evt. rolige våkenbilder.

Hva om vi ikke har tenkt på å ta nyfødtbilder før barnet allerede er født, eller fødselen ble tøffere enn forventet Det går helt fint. Jeg er ganske fleksibel og får som oftest til fotografering innimellom andre avtaler. 

Vi kommer til å få kjempefine bilder uansett, men det kan bli en større utfordring å få babyen til å være i ro og få sovebilder. 

Jeg tilbyr familiefotografering med nyfødt både på barsel på sykehuset, hjemme hos dere, i studioet mitt i Mustad  Næringspark, eller ute. 

Jeg definerer meg som en familiefotograf, og uansett hvor dere velger fotograferingen skal foregå, oppfordrer jeg både foreldre, evt. søsken å være med på noen av bildene. Besteforeldre og oldeforeldre er også hjertelig velkomne til å bli med hvis dere ønsker det. Dyr kan også være med under fotograferingen, bare gi beskjed om det  på forhånd. 

 

Jeg forstår at ikke alle elsker å stå foran kameraet, men gjør det for barnet deres, slik at han eller hun har fine  bilder av dere sammen å se tilbake på. 

Under fotograferingen veksler jeg på om jeg ønsker at dere skal se i kameraet eller ikke.

Aller helst ønsker jeg at dere ser på hverandre, holder rundt hverandre, leker sammen osv.

Det er da vi får de levende og fine bildene. På denne måten blir det heller ikke så kunstig og bildene blir mye mer ekte og fine. Kanskje jeg får evt. storesøsken til å se på meg, mens dere foreldre ser på den nyfødte.  

En mulighet er å ha fokus på den lille babyen, mens dere er en del av bildet. Dette innebærer at jeg f. eks tar  bilder av at dere holder babyen i armene deres,

at dere holder han eller hun i den ene hånda, holder føttene osv. 

I tillegg har jeg fokus på det naturlige, så jeg poserer oftest i enkle og naturlige poseringer. Jeg fortrekker naturlige og jordnære farger på klær og rekvisitter, og fargetonene i bildene mine er varme og gylne. 

Er det slik at dere ikke ønsker å være med på noen av bildene likevel,

på tross av hva jeg har beskrevet over, så respekterer jeg selvfølgelig det. 

 

Ved familiefotografering med nyfødt på sykehuset kommer til dere på barselavdelingen og tar bilder av det  som skjer mens jeg er der. 

Kos, beundring, mating og skifting av bleie, evt. undersøkelse av personalet hvis de skal

inn å sjekke temperatur ol, samt mens dere er på fellesrommet osv. 

 Trykk her for å se et blogginnlegg, og slideshow fra

fotografering av nyfødt på sykehuset.

 

Ved familiefotografering med nyfødt hjemme hos dere:

Jeg har full forståelse for at den første tiden kan være litt overveldende og at dere kan være slitne etter den nye  omveltningen ol. Ved at jeg kommer hjem til dere slipper dere å pakke for å dra ut og dere har alt dere trenger  hjemme. 

Bildene blir veldig naturlige og fine når hjemmet deres er kulissene.

Jeg foreviger alt som skjer når jeg er hjemme hos dere. Dette innebærer at jeg plasserer dere der det er bra med lys  fra  vinduene. Dere er opptatt av hverandre og den lille babyen. Koser, beundrer, mater, skifter  bleie, og evt.  storesøsken  viser frem sine rom og leker.  

 

Det varierer hvor jeg tar bilder hjemme hos folk, på bakgrunn av hvor det er best lys.

Men det kan være alt fra å sitte i sofaen, på sengen deres, på barnerommet.

Er det god temperatur ute, kan vi også ta bilder i hagen eller i nærområdet.  

Jeg tar bilder både tett ved, men også på avstand for å få med litt av hjemmet deres, og hvordan dere lever nå.  Dere  bestemmer selv om vi skal flytte unna ting, eller om jeg skal ta bilder så nært hvordan dere har det nå som  overhode  mulig.

Det er helt "normalt" med halvfulle kaffekopper med kald kaffe stående på bordet, gulpekluter over kanten på  sofaen og klesvasken til tørk foran ovnen... 

Hvis ønskelig kan jeg også ta med kurv, tepper, litt klær osv og ta litt mer tradisjonelle nyfødtbilder med naturlig  lys fra  store vinduer og verandadører.

 

Ved familiefotografering med nyfødt i studio hos meg er det en lun, varm og koselig atmosfære. Rommet er varmet  opp på forhånd, slik at vi kan ta bilder av den lille med lite klær. Så vær obs på det når dere finner frem klær til  dere selv.

 

Hvis dere ønsker har dere mulighet til å slappe av og ta en liten "pause" på kontoret mitt rett innenfor studio. 

Der er det også en del kjøligere enn inne i selve studioet mitt. 

 

Dette er veldig fint hvis dere har med eldre søsken, som synes ventetiden kan bli litt vel lang noen ganger. 

Ta da gjerne med en bok, leke ol. som evt. storebror/storesøster kan drive med i mens. 

 

Jeg har ulike kurver, tepper og klær ol. til utlån. Ta gjerne med noe hjemmenfra for å gjøre bildene enda mer  personlig. F. eks noe bestemor har strikket, et teppe, en liten bamse ol. 

 

Jeg forsøker å få babyen til å sove og tar fine og naturlige bilder av han eller hun både i kurv, og på sengen jeg  har i "livsstilshjørnet" mitt. Her er det også fint å ta søskenbilder.

 

I studio kan vi også ta familiebilder med stor bakgrunn og på sengen sammen med foreldrene hver for seg, og evt.  søskenbilder. .  

 

 

Ved familiefotografering med nyfødt ute:

Hvis været tillater det, tar jeg veldig gjerne bildene ute.

Samme prinsippet som på de andre, fokus på nærhet, kjærlighet og beundring. Jeg kan også ta fine og naturlige bilder av den lille i kurv med ulike tepper hvis ønskelig.

bottom of page