top of page

Fotografering i forbindelse med Convid 19

Oppdatert: 16. nov. 2020

Jeg forstår at de som allerede hadde bestilt fotografering, om du er gravid nå, eller kanskje den lille gutten eller jenta deres har kommet nå for ikke så lenge siden, og dere så veldig gjerne ønsker fotografering tenker... Hva nå, er det noen mulighet for å få til fotografering nå eller litt frem i tid..?!


Studioet er som dere vet stengt etter myndighetene sine anbefalinger, men i dag har det kommet frem at virksomheter som er stengt pga. smittevern kan åpnes igjen 27 april hvis de oppfyller krav om smitteverntiltak. Det vil nok komme mer informasjon hva som gjelder spesifikt for meg som fotograf forhåpentligvis om ikke så lenge.

Det blir spennende å se hvordan det blir i forhold til åpning av studio igjen, men hvis det enda vil være preget av strenge krav. Uansett hvordan det blir vil jeg gjøre det ytterste for å finne en løsning slik at dere sitter igjen med nydelige bilder som kommer til å bety mye nå, og enda mer i fremtiden...


Familiefotografering med eldre barn og konfirmasjonsbilder kan man bare utsette til ting har roet seg. Men jeg tar gjerne imot bookinger nå, og så kan den aktuelle datoen avtales nærmere.


Men med når man har et ønske om å ta gravidbilder som foretrekkes å bli tatt rundt 7-8 måned, kan disse gjøres ute nå med zoom objektiv og selvfølgelig alle hensyn som kan tas i forhold til den situasjonen vi er i nå.

Fotografering av gravide kan man f. eks gjøre utendørs som bildet under tatt ved Mjøsa. Vannet er lavt om dagen og kjempe fint å ta f. eks bilder i vannkanten der...

Kjempe fint å ta gravidbilder i skogenNår det gjelder nyfødtbilder foretrekkes disse til vanlig å bli tatt innen den lille babyen har fylt 14 dager ung, og kan det bli mer utfordrende. Dette gjelder ihverfall hvis man ønsker bilder tatt i studio, og i kurv ol. som krever en del berøring ol. fra meg.


Men i disse tider kan man også prøve å se på muligheter, og ikke kun begrensninger.

Nå begynner det å bli varmere i været, og man kan også ta kjempe fine nyfødtbilder ute. Det gjelder å kle på den lille i ull og tykke klær etter hvordan vær og temperatur er, og ett. ha tepper rundt han eller henne.

Fotografering av nyfødt i skogen

Nyfødtfotografering nede i vannkanten ved Mjøsa

Nyfødtfotografering av hele familien på Stenberg


Hvis den lille babyen har blitt eldre enn 14 dager ung, kan han eller hun være mer våken, og mer aktiv med armer og bein. De typiske nyfødtrekkene kan begynne å forsvinne, men de nydelige bildene og minnene som blir av dem forsvinner ikke selv om byen blir eldre.


Jeg fotograferer også i lifestyle stil, som innebærer at jeg kan komme hjem til dere og tar bilder av hva som skjer når jeg er hos dere. Det kan være flere årsaker til at bildene ikke blir tatt innen disse 14 dagene. Man hadde kanskje ikke planlagt å ta bilder, fødselen ble tøffere enn antatt, og diverse utfordringer under og etter sykehusoppholdet, og nå da Convid 19. Men ikke la det stoppe dere for å forevige denne fine tiden, enda så rar og spesiell den er pga. av det vi står i nå.


Hele den fine familien samlet

I mors trygge armer

I fars trygge armer


Bare å ta kontakt for en uforpliktende prat hvis dere har noen spørsmål og/eller ørner å bestille fotografering.


Ellers håper jeg alle får en fin Påske, selv om den blir litt annerledes enn det vi er vandt med...
52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page