top of page

Hudpleie og sminketips til fotografering

Det er mange som lurer på hvordan man bør sminke seg til til fotografering.

Jeg har etterhvert gjort meg opp en formening om hva jeg synes er fint, og som er lurt å tenke på. Men jeg har også søkt ekspert råd fra en av mine samarbeidspartnere, nemlig kosmetolog Amanda Næss fra RÅ Organic Skincare. Sammen har laget et innlegg hvor vi deler våre beste tips for en glødende, og naturlig hud og sminke til familiefotografering.


Amanda Næss fra Rå Organic Skincare


Amanda forteller om at det er er utrolig viktig å ha et godt grunnlag, og en hud med mye fuktighet for at sminken skal ligge pent. Hun anbefaler å bruke en god ansiktsolje å rense huden med. Ved hjelp av en varm klut kan man fjerne oljen, og gni ekstra godt på tørre områder og der hvor det er mye talg som i nesevingen. Påfør en krem med mye fuktighet så har du et perfekt grunnlag for å legge en fresh make-up.

Hun anbefaler videre regelmessig bruk av tørrbørste i ansiktet dersom du har en tykkere hudtype. Tørrbørste er en røffere behandling som får bort død hud og får i gang blodsirkulasjonen. Dette gir en flott glød og et godt grunnlag for make-up. Bruk en naturlig foundation så nært opp mot din egen hudtone som mulig. Vær obs på overganger og husk å sminke halsen. Dersom du ønsker å gi et inntrykk av å ha en slankere hals kan du legge en litt mørkere tone her. Husk at mørkt trekker tilbake, og lyst fremhever. Det kommer tydelig frem på bildene hvis du har lagt en for mørt foundation i ansiktet, men er blekere i huden på resten av kroppen. Når du har lagt foundation kan du legge concealer der du ønsker å kamuflere rødhet, mørke ringer ol. Legg alltid foundation før concealer. Da bruker du mindre concealer, sminken legger seg penere og huden fremstår mer naturlig.Vær ekstra nøye med overganger på solpudder og rouge så ikke det blir for harde kanter. Det kan være lurt å unngå produkter med mye skimmer og glitter, da dette kan gi refleksjoner. Tørre lepper kan være en utfordring spesielt på vinteren. Bruk en mild peeling og en tykk leppepomade for å mykgjør leppene. Huden er ekstra tynn på lepper og rundt øynene. Et hett tips er å bruke våre øyekremer på leppene under leppepomaden. Før fotograferingen bruker du en leppestift du føler deg vel med, og ta den med til fotograferingen slik at du kan påføre mer ved behov.

Det er viktig at du sminker deg naturlig slik du pleier å gjøre, men kanskje litt ekstra til fotografering. Hvis du kan å sote øynene selv er det veldig fint, men da bør man gå for naturlige farger som f.eks brunt, rosa ol. Kan du det ikke selv lar du være eller gir meg beskjed slik at du kan få bli sminket av de dyktige frisørene på Hair, som også er min samarbeidspartner. Bruk gjerne mye maskara, men vær forsiktig med løsvipper spesielthvis det ikke er noe du pleier å bruke. Håper dette var gode tips som du vil ta med deg videre før du skal til meg på fotografering!! =)

PS. Melder du deg på nyhetsbrevet mitt vil du få et ekslusivt tilbud fra Rå Organic Skincare!

Ha en fortsatt fin dag!Klemmer fra Kine

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page