top of page

Tips til klær og sminke 

 

Det viktigste er at dere velger klær som dere føler dere vel i og kan kjenne dere igjen  

i, gjerne litt pyntede hverdagsklær.

 

Det er spesielt viktig å unngå store bilder, logoer eller skrifter og striper på klærne, da dette stjeler oppmerksomheten vekk fra dere. (Små logoer går bra og det samme med mønster på klær)

Alle bør ha lyse eller mørke klær på overkroppen, og unngå store kontraster  (spesielt svart og hvitt). Dette fordi mørke klær "stjeler" lys i ansiktet.

Vær obs. på diverse som kan stramme og sette merke på kroppen. 

F.eks unngå å ha strikker rundt håndleddene, eller stramme sokker.

Alle trenger ikke å ha samme farge på klærne, med det er viktig å tenke over at fargene harmonerer godt sammen. Gjerne ha en farge som går igjen som et "tema". 

Vær obs på at tilbehør, som f.eks smykker, klokker og caps: Da sikter jeg til diverse blanke smykker og klokker kan gi refleksjoner ved bruk av blits, samt at klokker kan bli veldig synlig og forstyrrende på bilder.

 

Så tenk gjennom om det er viktig for deg at disse er på, eller  om dere ønsker å ta de av under fotograferingen. Tenk også over at caps gir skygger i ansiktet, og jeg anbefaler da ikke at det brukes. 

Tips I forhold til sminke:

Bruk naturlig sminke og foundation så nær din hudfarge som  mulig. Vær også ekstra  nøye med overganger så det ikke blir noen harde  kanter i ved bruk av  solpudder, rouge og øyenskygge eller at sminken "stopper for  tidlig" på halsen og brystet. ​

Unngå sminke med mye skimmer og glitter, da dette kan drøsse og "gli"  utover. 

Pass på at negler på hender og føtter er fint stelt og husk å fjern gammel  neglelakk.

 Jeg har noen lange kjoler, bodyer, topper, stoffer i tyll og silke til til utlån  til mor:

 Det er fint at farger på klærne passer til årstiden vi er i når vi fotograferer. 

 Jeg synes det er fint med naturlige og fine farger som beige, brunt, gult, gammelrosa,  hvitt, grønt og blått, og om høsten kan det være fint med litt mørkere farger som  mørkeblå, mørkegrønn, okergul, orange og burgunderrød. 

Vær spesielt obs på ved hvite klær:

Hvis dere ønsker at alle skal ha på seg hvite overdeler finnes det mange nyanser av hvitt, så dere må passe på at enkelte hvitfarger kan se mer gulaktige ut tett ved hverandre. 

Det er spesielt fint med romper, bukseseler ol, på barna om våren og sommeren, mens på høsten og vinteren er det fint med stikkene ullklær. 

Tips ved utefotografering: 

Fotograferingen ute vil foregå i skyggen, så vær obs på å ta med nok  klær. Ha gjerne lag på lag, og gjerne ull under på høsten og vinteren. ​

Ta med ekstra klær som dere kan ha på i pausene når det er kjølig ute. Barn som fryser, er sjelden fornøyde.​ Kan  også være lurt å ha med noen skift i tilfelle noen  søler på seg eller faller. 

 

Gravid-Gravidfotografering-utefotogarfering-.jpg

Gravidfotografering ute

hele året. 

Under gravidfotograferingen ute hele året velger det aller fleste som går til meg å ha på en lang fin kjole, samt bruke blomsterkrans under hele eller deler av fotograferingen. Dette vil være med på å gi den lille ekstra wow- faktoren til bildene!  

Man kan også bestille blomsterkrans til de andre fotograferingene, og matchene til barna. 

Jeg har flere lange gravidkjoler til utlån til mine kunder helt uten ekstra kostnad

eline-0659.jpeg

Klær ved gravidfotografering ute på vinteren:

 De aller fleste velger å låner kjole av meg, eller har på egen også ute på vinteren.  

 Du kan ha på ull under kjolen. Vi tar flere pauser ved behov, hvor du både kan ha  på jakke, og evt. drikke noe varmt hvis du ønsker det. 

Klær ved gravidfotografering i studio:

Under fotograferingen i studio kan du også ha på lang fin kjole, kimono, kun  undertøy, diverse stoffer, eller naken hvis du er komfortabel med det. Vi kan også ta l  litt tøffere bilder med f. eks skinnjakke, BH, og olabukse. Mer pyntede klær kan også selvfølgelig brukes, da gjelder tipsene jeg har nevnt  ovenfor.

 

Basert på rådene over kan dere hvis ønskelig ta bilde av klærne, og sende bilde av de til meg så kan jeg komme med tilbakemeldinger.  

Nyfødtfotografering i studio og under hjemmefotografering: 

Den nyfødte kan gjerne ha en ensfarget body, f. eks hvit som kan brukes både  under hjemmefotografering og til livsstilsbilder på sengen i studio.

Jeg har erfart at det er en stor fordel å velge en body uten krage, da den ofte blir

i veien og kan virke stor på bilder.

 

Det er også fint å ta bilder av når den lille kun har på seg bleie, da blir det naturlige og fine bilder.

Anbefaler at mor ikke har på seg en veldig utringet topp, siden jeg også ofte tar  bilder ovenfra/bak deg. 

17982851704366306.jpg
bottom of page