Tips til klær og sminke 

 

 Det viktigste er at dere velger klær som dere føler dere vel i og kan kjenne dere igjen i, gjerne litt pyntede  hverdagsklær.

 

 Jeg har noen lange kjoler, bodyer, topper, stoffer i tyll og silke til til utlån til mor:

 Det er fint at farger på klærne passer til årstiden vi er i når vi fotograferer. 

 Jeg synes det er fint med naturlige og fine farger som beige, brunt, gult, gammelrosa, hvitt, grønt og blått, og om  høsten kan det være fint med litt mørkere farger som mørkeblå, mørkegrønn, okergul, orange og burgunderrød. 

Alle trenger ikke å ha samme farge på klærne, med det er viktig å tenke over at fargene harmonerer godt sammen.  Gjerne ha en farge som går igjen som et "tema". 

 

 Vær spesielt ops på at hvis dere ønsker at alle skal ha på seg hvite overdeler finnes det mange nyanser av hvitt,

 så dere må passe på at enkelte hvitfarger kan se mer gulaktige ut tett ved hverandre. 

 Det er spesielt fint med romper, bukseseler ol, på barna om våren og sommeren, mens på høsten og vinteren er det fint  med stikkene ullklær. 

 Det er spesielt viktig å unngå store bilder, logoer eller skrifter og striper på klærne, da dette stjeler  oppmerksomheten vekk fra dere. (Små logoer går bra og det samme med mønster på klær)

 Alle bør ha lyse eller mørke klær på overkroppen, og unngå store kontraster (spesielt svart og hvitt). Dette fordi    mørke klær "stjeler" lys i ansiktet.

 Unngå å ha strikker rundt håndleddene, eller stramme sokker som kan sette merke på huden. 

 Vær obs på at tilbehør: som diverse blanke smykker og klokker kan gi refleksjoner ved bruk av blits, samt at  klokker kan bli veldig synlig og forstyrrende på bilder. Så tenk gjennom om det er viktig for deg at disse er på, eller  om dere ønsker å ta de av under fotograferingen. Tenk også over at caps gir skygger i ansiktet, og jeg anbefaler da  ikke at det brukes. 

 Fotograferingene ute vil foregå i skyggen, så vær obs på å ta med nok klær. 

 Ha gjerne lag på lag, og gjerne ull under på høsten og vinteren. ​

 Ta med ekstra klær som dere kan ha på i pausene når det er kjølig ute. Barn som fryser, er sjelden fornøyde.​ Kan  også være lurt å ha med noen skift i tilfelle noen søler på seg eller faller. 

 I forbindelse med sminken til mor er det også noen ting som kan være lurt å tenke på.

 Bruk naturlig sminke og foundation så nær din hudfarge som mulig. Vær også ekstra nøye med overganger så det  ikke blir noen harde kanter i ved bruk av solpudder, rouge og øyenskygge eller at sminken "stopper for tidlig" på   halsen og brystet. ​

 Unngå sminke med mye skimmer og glitter, da dette kan drøsse og "gli" utover. 

 Pass på at negler på hender og føtter er fint stelt og husk å fjern gammel neglelakk.

 Under gravidfotograferingen ute hele året velger det aller fleste som går til meg å ha på en lang fin kjole, samt  bruke blomsterkrans under hele eller deler av fotograferingen. Dette vil være med på å gi den lille ekstra wow-  faktoren til bildene! Man kan også bestille blomsterkrans til de andre fotograferingene, og matchene til barna

 Klær ved gravidfotografering ute på vinteren:

 De aller fleste velger å låner kjole av meg, eller har på egen også ute på vinteren.  

 Du kan ha på ull under kjolen. Vi tar flere pauser ved behov, hvor du både kan ha på jakke, og evt. drikke noe    varmt hvis du ønsker det. 

 Klær ved gravidfotografering i studio:

 Under fotograferingen i studio kan du også ha på lang fin kjole, kimono, kun undertøy, diverse stoffer, eller naken  hvis du er komfortabel med det. Vi kan også ta litt tøffere bilder med f. eks skinnjakke, BH, og olabukse. 

 Mer pyntede klær kan også selvfølgelig brukes, da gjelder tipsene jeg har nevnt ovenfor.

 Nyfødtfotografering i studio og under hjemmefotografering: 

 Den nyfødte kan gjerne ha en ensfarget body, f. eks hvit som kan brukes både under hjemmefotografering og til  livsstilsbilder på sengen i studio. Det er også fint å ta bilder av når den lille kun har på seg bleie, da blir det  naturlige og fine bilder.

 Pass på at du som mor ikke har på deg velin utringet topp, siden jeg også ofte tar bilder ovenfra/bak deg. 

 Basert på rådene over kan dere hvis ønskelig ta bilde av klærne, og sende bilde av de til meg så kan jeg  komme  med tilbakemeldinger.