top of page

Ville dere hatt med fotograf under fødselen?


Tenk å ha bilde av sitte første møte med barnet sitt.


De aller fleste har med seg fotograf til å forevige bryllupsdagen, men jeg må si at det er en enda større begivenhet det å få barn. Mor husker sjelden så mye av fødsel, og får mulighet til å gjenoppleve mirakelet uten smerter. Partner slipper å være ansvarlig for å dokumentere minnene, og barnet får noen fantastiske bilder å se på når hun eller han vokser opp.


I høst fulgte jeg en fantastisk familie både gjennom gravidbilder i studio, fødsel på sykehuset, og nyfødtbilder hjemme hos de i etterkant.


Se så flott denne dama var som gravid, jeg synes det er fantastisk nydelig og fine minner og ha av den fine ventetiden.


Når jeg skal følge med på en fødsel møtes vi på forhånd, og har dialog om hvordan dere ønsker min rolle skal være. Jeg kan enten være en støttende person, som kan være behjelpelig med å ordne og hente ting, eller jeg kan fungere som "flue på veggen", og kun fokusere på å fotografere det som skjer. Vi signerer også en kontrakt på forhånd.


I utgangspunktet tar jeg bilder av alt som skjer i forkant, under og etter fødselen, men vi kommer også til å avtale på forhånd hva dere ønsker at jeg skal fokusere mest på.


Det kan være at dere ønsker jeg tar bilder av absolutt alt som skjer under hele prosessen, selve fødselen som er viktigst å få dokumentert, eller samholdet mellom dere som par.


I etterkant kommer man tilbake på kontoret mitt og får se alle bildene i et slideshow med musikk. Dette får man også tilsendt på link på mailen i etterkant, sammen med alle de digitale filene i både høy og lav oppløsning.


Bildene blir redigert hovedsakelig i svart/hvitt, da jeg synes det passer best til denne type bilder. Men jeg kan også redigere utvalgte bilder i farge, det blir vi enige om.

Jeg føler svart/hvite bilder er veldig fint på dokumentariske bilder, og det er med å fremheve følelser på en annen måte. I svart/hvitt blir også bildene noe mer dempet og litt mer forsiktig fremstilt, når det gjelder store mengder med blod ol. synes jeg personlig.


Hvis ønskelig kan jeg lage to slideshow, ett med alle bildene, og ett hvor jeg tatt ut de bildene hvor man ser "alt", slik at man muligens er konfetabel med å vise de frem til flere.


Her er versjon to av slideshowet, hvor en del av bildene er fjernet etter ønske fra foreldre.Når jeg spurte om hun hadde vist frem slideshowene til noen etter fødselen,

fikk jeg til svar:

Ja har vist de til endel, og alle synes det er så proffe, fantastiske bilder som fanger alle sider ved en fødsel. Jeg ser på bildene hver eneste uke selv og er såå glad for at jeg valgte å ha deg med på fødselen

Priser:

Fødsel 22000,- Dere gir beskjed så fort du begynner å kjenne at noe er på gang, og så  kommer jeg å møter dere på  sykehuset hvis ikke noe annet er avtalt. Ofte er det vanlig å komme når  fødselen er godt igang og er i aktiv fødsel ( ca 5-6  cm åpning ). Jeg står i beredskap 14 dager før og etter termin, har på telefonen død et rundt og er klare for å avslutte det jeg driver med og reise så fort jeg kan til sykehuset for å møte dere.

Fødsel: 12000,- For de som ikke har så mye penger, og som er villige til å dele store deler av fødselen  har jeg en billigere pakke til 12.000,- ( da drar jeg også 1 time etter fødsel ). Jeg har telefonen på men jeg står fritt til å si nei og være bortreist om jeg ønsker det.

Barseltiden på sykehuset 4000,- Tiden etter babyen er født, veiing og måling av babyen, blir i ca 3  timer etter babyen er født.. Jeg tar også gjerne bilder av første møtet med søsken. Dette kan skje rett  etter fødsel eller dagen etter hvis det ikke går samme dag.

Velger dere ikke å ha meg med på fødselen, eller jeg av en eller annen grunn blir forhindret til å komme  frem i tide til å fotografere fødselen, kan jeg komme å ta bilder av dere mens dere er på barsel på  sykehuset, og da gjelder de vanlige prisene for fotografering.


Keisersnitt 10.000,- Hvis dere ønsker, og det er praktisk gjennomførbart, kommer jeg hjem til dere ca.  1 time før dere reiser til sykehuset og dokumenterer at dere gjør dere klare til å reise.

Akutt keisersnitt får man ikke fotografere, mens om man ønsker fotografering inne fra operasjonsstua  må man søke om dette på forhånd. Man har ingen garantier om man får tillatelse før selve dagen, pga.  det er strengt pga. hygiene og det er opp til hver enkelt lege.

Uansett følger jeg etter far eller ledsager etter fødselen, mens mor er på overvåkning. I prisen inkluderer  det 1 time fotografering med alle. Noen ganger gjør man det samme dag, andre ganger venter man til  dagen etter.

Alle de beste bildene redigerte høyoppløselige bilder med bruksrettigheter, og klare til print. Dere får  alle bildene i svart/hvitt bilder, men også mulig noen i farger.

Hjemmefødsel 10.000,-  Alle de beste bildene redigerte høyoppløselige bilder med bruksrettigheter,  og klare til print. Dere får alle bildene i svart/hvitt bilder, men også mulig noen i farger. Ønsker man å føde hjemme, så må man betale for det. På bakgrunn av dette ønsker jeg å gi avslag i  prisen på hjemmefødsler.

Hjemmefotografering i trygge og rolige omgivelser, men fokus på nærhet og kos.
33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page