top of page

Tips til klesvalg under fotografering ute på høsten


De aller fleste som kontakter meg lurer på råd og tips ang. hva de skal ha på seg under fotografering, og jeg hjelper mer enn gjerne til med det. Ofte sender kundene mine bilder av hva de har tenkt, gjerne også flere alternativer og så hjelper jeg med å gi råd og anbefale.


Jeg ønsker dere skal ha på dere klær som dere føler dere vel i og kan kjenne dere igjen i, gjerne litt pyntet hverdagsklær.


Kjempe fint med litt mørkere klær på høsten =)

Farger som er spesielt fine nå på høsten synes jeg personlig er mørke farger som svart, burgunder, okergul, mørkegrønn, mørkeblå, og gjerne romantiske stoffer, som blomstrete mønster og blonder er fint. Også ullklær er jo alltid en slager på høsten!


Alle trenger ikke å ha samme farge på klærne, med det er viktig å tenke over at fargene på klærne harmonerer godt sammen. Gjerne ha en farge som går igjen som en "tema".


Unngå for store kontraster på klærne, som svart og hvitt


Kanskje "hovedpersonen", hvis det er en familiefotografering med en barn på 1 år, konfirmant ol. kan han/hun ha klær med mønster, mens de andre på fotograferingen mer nøytrale klær uten så mye mønster.


Uansett er det veldig viktig at dere unngår store bilder, logoer eller skrifter på klærne, da dette stjeler oppmerksomheten vekk fra dere.  Små logoer er fint og går bra, og det samme med mønster på klær.Kjempe fin sammensetning av farger på klærne. Det går kjempe bra å ha såpass mye mønster på kjolen, spesielt går det bra her siden de de andre to ikke har mye mønster på sine klær =)

Dere kan gjerne ta på diverse smykker, hatter ol. hvis dette er noe dere bruker til vanlig, men vær oppmerksom på at dette kan være med på å skape store skygger i ansiktet.


Vær også oppmerksom på at fotograferingen vil foregå i skyggen, så ha dette i tankene når dere velger ut klær og ta evt. med ekstra klær som dere kan ha på i pausene. Barn som fryser, er sjelden fornøyde.


Man bør også tenke på at negler på hender er fint stelt, og husk å feks. fjern gammel nelgelakk. Bruk naturlig sminke, og foundation så nær din hudfarge som mulig.

Vær også ekstra nøye med overganger på foundation på halsen ol, samt solpudder, rouge og øyenskygge, så ikke det blir for harde kanter. Det kan være lurt å unngå produkter med mye skimmer og glitter, da dette kan gi refleksjoner.37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page