top of page

Hjemmefotografering med nyfødt

Endelig er du gravid, og det vokser en liten spire inne i magen din.

Er det ikke fantastisk, og ikke minst veldig spennende..


Enten om dere venter det første barnet, eller om det er andre eller tredje så blir det en ny og spennende prosess. Hvordan blir det, hvem er den lille som vokser inne i magen og hvordan kommer den nye hverdagen til i bli..


Ta kontakt allerede mens du er gravid, for å planlegge fotografering slik at den blir akkurat slik dere ønsker og ser for dere. Er dere usikre på hva dere ønsker, er det uansett fint med å prat over telefonen for mer info og for å få svar på spørsmål dere måtte ha.Et utsagn som følgende, har jeg fått høre flere ganger:

"Vi fikk ikke tatt nyfødtbilder av storesøster/storebror, så da synes vi det er rart å ta nyfødtbilder av dette barnet".


Dette er jeg jo selfølgelig helt uenig i. Ja, så ble det ikke noen nyfødtbilder av første barnet. Det er veldig synd, men det får dere ikke gjort noe med nå dessverre.


Jeg synes da at det er desto viktigere å ta familiebilder med nyfødt nå.

Uansett om familien nå er komplett, eller om dere vurderer flere barn senere er det ypperlig å ta bilder av hvordan deres familie er nå.


La storesøster eller storebror være nysgjerrig på den lille, slik som de er og la meg forevige det.


Se så nydelig, ekte og morsomme bilder jeg fikk av denne flotte familien her. Det er noe ekstra spesielt å få komme hjem til familien, og ta så personlige og fine bilder.


Her er noen veldig koselige ord, som denne familien la igjen i anmeldelse etter fotograferingen!


Kjempefornøyd med Kine Kruge Foto.
Fornøyd med hele prosessen fra første kontakt til produktene var levert.
Hun ga god informasjon og tok seg god tid på fotograferingen og på bestillingstimen.
Hun var lett å prate med, fikk god kontakt med vår eldste datter og var trygg med vår nyfødte.
Bildene hun tok var naturlige og fikk fram «oss». Vi fikk god veiledning om produkter og hvor vi kunne plassere bildene hjemme. Kine har hele veien svart raskt på alle våre spørsmål!
Anbefaler Kine på det varmeste 😊

Hvorfor bør dere velge hjemmefotografering?

Det er mange gode grunner for å velge familiefotografering med nyfødt hjemme


Den første tiden er dere i deres egen lille boble, og det kan være ekstra stress å tenke på å måtte pakke med seg alt mulig for å reise ut til en fotograf i studio. Hjemme har dere alt dere trenger, og blir det behov for skift av klær ol. har dere alt tilgjengelig.


Jeg setter av 2-3 timer til fotografering, noen ganger tar det også lenger tid.

Jeg har masse tålmodighet, vi tar det etter barnas premisser.

Dette skal være en rolig og fin opplevelse for alle parter, og ikke noe stress.


Ventetiden i studio kan bli veldig lang for små storesøsken. Da kan det være godt å ta fotograferingen hjemme hos dere.

Trenger storesøsken kanskje litt påfyll av mat og drikke, eller har hun eller han behov for å kose og ha litt alenetid med enten far eller mor, leke litt ol. er det mulighet for det.

Den lille lunsj og/eller lekepausen blir også foreviget.Dette er den del av hverdagen, og det bør foreviges slik at dere kan minnes og huske tilbake. Ellers tar jeg også bilder av den lille babyen imens, sammen med den andre forelderen.


Har dere allerede fått barnet, og vurderer fotografering men barnet har allerede rukket å bli eldre enn den "magiske" 10-12 dager, så går også dette helt fint. Fokuset under denne fotograferingen er kos, og beundring med den lille. Om han eller hun sover eller ei går helt fint. Det er de naturlige, ekte, og autentiske øyeblikkene som oppstår som er så fine.


Jeg tar bilder av hva som skjer når jeg er hos dere. Har den lille behov for ny bleie, eller litt mat, tar jeg også gjerne bilde bleieskift og av amming eller mating med flaske hvis det er behov for det.


Har dere besøk av stolte besteforeldre, eller kanskje dere har hund.

Det er bare koselig å få med hele familien på bildene, så det er bare stas!


Deres hjem blir kulissene for fotograferigen. Bare tenkt på hvor mye interiør og stil har forandret seg på disse årene dere har vokst opp? Ved å velge hjemmefotografering blir hjemmet deres kulissene og bakgrunnen for bildene, og det kan være morsomt å se tilbake på om 20-30år hvordan dere bodde nå. Bor dere på samme sted? Har dere pusset opp, skiftet ut møbler, eller flyttet?


Er det fint vær og ok temperatur, kan vi også ta bilder både inne og ute i hagel og/eller nærmiljøet hvis dere ønsker det.

Trenger vi og rydde og vaske til du kommer?

Det kan jo være noe å bekymre seg over, men dette går helt fint og dere trenger ikke å tenke på dette. Jeg ønsker å ta bildet av hvordan livet er og hvordan det er hos dere nå.


Står det igjen kopper med kald kaffe, og ligger det gulpekluter, babynest ol. i sofaen er det helt ok og vanlig. Ønsker jeg å flytte litt på ting, så gjør jeg det.


Hjelp! Vi vet ikke hvordan vi skal posere eller gjøre!


Dette trenger dere heller ikke å bekymre dere for, for jeg veileder dere gjennom hele prosessen.

Måten jeg fotograferer på kalles ofte "lifestyle" eller livsstilsfotografring.

Jeg tar da som nevnt bilder av hva som skjer når jeg er hos dere.


Det blir en mellomting mellom dokumentering og posering.

Jeg tar bilder av hva som naturlig dukker opp av ting som skjer når jeg er hos dere, men jeg poserer og gir dere instrukser om hvor, hvordan og hva dere skal gjøre for at bildene skal bli så naturlig, og fine som mulig =)Og ikke minst, husk å print bildene deres etterpå!Alt blir tilpasset spesielt til dere, og deres ønsker og behov for at dere ska sitte igjen med unik og flott kunst av dere.


Fra en slik type fotografering får vi mange bilder, som hører sammen i en historie.

De er perfekte til å bli printet i modul, som under her,

Modul er flere bilder fra samme serie, printet og satt sammen som en collage.

Ellers er det fint å samle resten av favorittene enten i bildeboks eller i et album.

Disse fine kundene bestilte både modul, bildeboks, og veggbilde i gave til noen stolte besteforeldre fra fotograferingen, samt de digitale filene. Tenk å kunne ha så flotte bilder og familien stort på veggen, og kunne se på de hverdag og se hvor fort barna endrer seg og vokser.Håper vi ses!

83 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page