top of page

Babyfotografering, hvilke alder på barnet og hvor kan fotograferingen foregå?


Når barnet er ferdig med nyfødtfasen er det en del ting som endrer seg veldig fort,

og det kan være en fin tid å dokumentere med bilder slik at man ikke glemmer alle de fine detaljene. Babyfotografering når barnet er mellom 1-11 måneder gammel.


Alle barn utvikler seg ulikt og i sitt eget tempo, og man må avvente og planlegge fotograferingen etter hva slags type bilder man ønsker å forevige.


Av ulike årsaker kan det være at man ikke får anledning eller rett og slett orker å ta nyfødtfotografeirng, og da kan det være fint å vite at det er ikke for sent og fotografere babyen når han eller hun blir eldre en nyfødtstadiet.


Hos meg kan vi fotografere barnet mellom 1-3 mnd, men da vil jeg anbefale lifestyle fotografering hjemme hos dere. Da har barnet mistet noen av de klassiske nyfødt trekkene, og barnet er oftes ikke så myk og bevegelig i kroppen. De begynner nå også å bli mer våkne, og aktive med armer og bein. Men vi kan likevel få fantastisk fine bilder!


Når barnet er mellom 3-5 mnd, kan man ta bilder av de mens de ligger på magen/

ryggen. Det er mindre muligheter for å få til sovebilder, da de har blitt mer aktive med armer og bein. Uansett våken eller sovende baby, blir det veldig fint å fotografere de liggende i en kurv eller på sengen. Er de våkne kan det være fint å ta med en personlig liten leke, eller bamse som de kan leke med og da på den maten "samle" armene noe.


Rundt 7-8 mnd klarer de aller fleste og sitte selvstendig, og det er også en kjempe fin alder å forevige.


Fotograferingen av familie og barn kan foregå både ute, hjemme hos dere og eller i studioet mitt på Mustad Næringspark. Det er opp til dere hva slags stil dere ønsker på bildene. Jeg tar gjerne bilder både av familien samlet, mor med barn, far med barn, søsken og selvfølgelig også mange av barnet alene. Hvis det er ønskelig kan dere veldig gjerne invitere med besteforeldre og oldeforeldre til fotograferingen, jeg tar ikke noe ekstra betalt for det.


Fotograferingen tar ca 1 -1 1/2 time og det er anledning til flere skift. Men som oftes er det det første skiftet, som blir på under hele fotograferingen.


Det kan være lurt å velge et tidspunkt på dagen da barnet er mest opplagt, og unngå sovetider! Informer meg om sovetider og ellers ting vi bør ta hensyn til, og så legger jeg til rette så best jeg kan.


Man får ofte de største smilene i starten, så jeg begynner som oftes med de alene først.

da ønsker jeg at dere som foreldre og søsken sitter på huk rett bak meg, og gjerne gjør litt ablegøyer. Er det noen av dere som står lenger til siden, kommer babyen oftes til å se i deres retning av erfaring. Ellers under fotograferingen ønsker jeg å fange glede og kjærlighet, og ønsker dere skal være opptatt av hverandre og ikke av å smile stivt inn i kameraet.


Når dere har valgt alder dere øsnker og forevige, kommer vi til spørsmålet om hvor dere øsnker fotograferingen skal foregå.


Hjemme hos dere eller på en plass som betyr mye for dere:

Jeg kommer gjerne hjem til dere, eller møter dere et sted som betyr mye for dere som feks. hjemme hos besteforeldrene, oldeforeldre ol.


Utefotografering:

Hvis vær og temperatur tillater det kan vi ta bilder ute året rundt.

Blir det for kaldt og dårlig vær, ser vi an om det er mulig å avvente til senere på dagen eller så endrer vi dag uten noen ekstra kostnad. Vi masse ull lag på lag, kan vi ta bilder ute på vinteren og høsten. Men da blir ofte fotograferingen litt kortere og mer effektiv alt ut i fra vær, temperatur og alder på barnet.

På vår og sommer er det veldig fint å ta bilder liggende/sittende i f.eks en blomstereng, i skogen, enten i en kurv eller rett på bakken.

Studiofotografering:

I studio kan vi både ta familiebilder med større bakgrunner, babyen alene enkelt sittende eller liggende på gulvet, eller sittende på en kurv ol, og i lifestyl-avdelingen min med seng.
Hvor ville du valgt å ha fotografering?

28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page